Informatička potpora za upravljanje odnosima s klijentima mora odgovoriti na nekoliko ključnih pitanja: kojem segmentu pripada klijent, koji će mu se proizvod/usluga sljedeći ponuditi, koji su do sada zabilježeni kontakti s klijentom i kako su ti kontakti ocijenjeni i sl. Najčešća pogreška pri izvedbi CRM projekata je pokretanje projekata od izgradnje “datawarehouse”. Naš pristup se zasniva na zahvatu znanja i pravila koja se koriste u prodaji, te se zahtjev za podacima definira tek kada znamo što nam je potrebno za prodajne svrhe. Velike banke ovim pristupom imaju ogromne uštede, a male banke, koje ne mogu investirati u vrlo glomazna datewarehouse rješenja, imaju vrlo jednostavan izbor.

 

CRM se može početi graditi na vrlo jednostavnom obuhvatu podataka, kao u primjeru u nastavku. Važno je da je platforma otvorena za daljnji razvoj i da se može nadograđivati usporedo s razvojem banke, odnosno napretkom prodajnih vještina i znanja bančinih zaposlenika.

 

 

Kompletna komunikacija s klijentom kroz sve kanale mora biti dostupna s implikacijom predviđanje sljedeće aktivnosti klijenta.